Πίτα με ανθότυρο

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξεις τυρόπιτα στριφτή με φέτα και ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο, μια εύκολη πίτα που δεν θα σε παιδέψει πολύ. Η στριφτή πίτα θέλει λίγο περισσότερη προετοιμασία όμως το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψε! Αρέσει πολύ στα παιδιά και είναι ιδανική για όλες τις ώρες της μέρας και για όλες τις περιστάσεις. Μια παραδοσιακή πιτούλα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά
• 1 συσκευασία παραδοσιακό φύλλο
• 250 γρ. φέτα
• 250 γρ. ανθότυρο
• 2 αυγά
• 1 συσκευασία παραδοσιακό φύλλο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 κουτ.γλ. κορν φλάουρ
• 1 ποτήρι γάλα
• Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα
2. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κορν φλαουρ αραιωμένο σε νερό
3. Αφήνουμε να δέσει και αποσύρουμε
4. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο θρυμματισμένα
5. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη
6. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί
7. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο
8. Διπλώνουμε τα φύλλα μέχρι τη μέση περίπου μέχρι να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα9. Βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση, κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό
10. Διπλώνουμε σε σαλιγκάρι και βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί
11. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε γύρω από το κεντρικό φύλλο
12. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά
13. Η τυρόπιτα στριφτή με φέτα και ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο είναι έτοιμη

Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *