Γραβιέρα
Τουλάχιστον πέντε μήνες ωρίμανσης
Η γραβιέρα μας παράγεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα και ωριμάζει μετά από τουλάχιστον πέντε μήνες. Έχει εξωτερική φυσική κόρα, χρώμα απαλό κίτρινο και μαύρες στρογγυλές τρύπες. Με την επιμέλεια που δείχνουμε στον τρόπο παρασκευής της στο τυροκομείο μας η Γραβιέρα Κουτρομάνος γίνεται εφάμιλλη των καλύτερων ευρωπαϊκών σκληρών τυριών, διακρινόμενη για το ευάρεστο άρωμα και την λεπτή της γεύση.
Στο γάλα παραγωγής της γραβιέρας δίνεται μεγάλη βαρύτητα. Πρέπει να είναι καθαρό, φρέσκο και να μην μεταφέρεται από μακρινές αποστάσεις ιδίως τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού για να αποφεύγονται οι αλλοιώσεις οι οποίες βλάπτουν την ποιότητα του τυριού.
Το εξαιρετικής ποιότητας αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγουμε καθημερινά από τους ορεινούς βοσκότοπους των Αγράφων, ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής και ωρίμανσης σας δίνουν απλόχερα ένα τυρί πολύ υψηλών προδιαγραφών.
100 γρ γραβιέρας περιέχουν: