Όταν προετοιμάζετε μια συνταγή για τυρί σαγανάκι, το μυστικό είναι να διαλέξετε το κατάλληλο τυρί. Το τυρί θα πρέπει να είναι ημίσκληρο, ώστε να αντέξει στη ζέστη και να μην λιώσει και διαλυθεί μέσα στο τηγάνι. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για μια συνταγή σαγανάκι και είναι οι καλύτερες επιλογές είναι η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, που είναι σκληρά κίτρινα τυριά, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμποιήσετε φορμαέλα, χαλούμι ή μαστέλο.
Υλικά
για το σαγανάκι
• 4 φέτες σαγανοτύρι
• 1/2 κουτάκι μπύρα
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κουταλιά του γλυκού λεμονοπίπερο
• καλαμποκέλαιο για το τηγάζισμα
για την σος
• ελαιόλαδο
• λεμόνι
• άνηθος
Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, το λεμονοπίπερο και όσο αλεύρι πάρει ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και μόλις είναι έτοιμο, βουτάμε τις φέτες τυριού στον χυλό και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
3. Αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μια πλευρά και τις γυρνάμε από την άλλη.
4. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλουν το περιττό λάδι.
5. Σερβίρουμε το σαγανάκι μας ζεστό ρίχνοντας από πάνω λίγο λεμόνι ή φτιάχνοντας μια σος με λάδι, λεμόνι κι άνηθο με την οποία περιχύνουμε το σαγανάκι μας.
2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και μόλις είναι έτοιμο, βουτάμε τις φέτες τυριού στον χυλό και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
3. Αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μια πλευρά και τις γυρνάμε από την άλλη.
4. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλουν το περιττό λάδι.
5. Σερβίρουμε το σαγανάκι μας ζεστό ρίχνοντας από πάνω λίγο λεμόνι ή φτιάχνοντας μια σος με λάδι, λεμόνι κι άνηθο με την οποία περιχύνουμε το σαγανάκι μας.
Καλή όρεξη!