Προϊόντα

Παραδοσιακό Βαρελίσιο Τυρί Καρπενησίου

Από μικρούς παραγωγούς

Το βαρελίσιο είναι πατροπαράδοτο ελληνικό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που παράγεται στην χώρα μας της ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην αρχαία Ελλάδα.

Γραβιέρα

Τουλάχιστον πέντε μήνες ωρίμανσης

Έχει εξωτερική φυσική κόρα, χώμα απαλό κίτρινο και μαύρες στρογγυλές τρύπες. Με την επιμέλεια που δείχνουμε στον τρόπο παρασκευής της στο τυροκομείο μας η Γραβιέρα Κουτρομάνος γίνεται εφάμιλλη των καλύτερων ευρωπαϊκών σκληρών τυριών, διακρινόμενη για το ευάρεστο άρωμα και την λεπτή της γεύση.


Κεφαλογραβιέρα

Πλούσια και μεστή γεύση

Η κεφαλογραβιέρα μας παρασκευάζεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι σκληρό τυρί με αλμυρή γεύση και πλούσιο άρωμα.

Σαγανοτύρι

Πικάντικη γεύση

Ένα εξαιρετικό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που παρασκευάζεται παραδοσιακά σε μικρά μπαστουνάκια με κύριο προορισμό την κατανάλωση του ως σαγανάκι.


Μυζήθρα Ξηρή

Ιδανικό για τρίψιμο σε ζυμαρικά

Παραδοσιακό σκληρό τυρί τυρογάλακτος με χαμηλά λιπαρά φυσικής επτάμηνης ωρίμανσης με ξεχωριστή γεύση, είναι ιδανικό για τρίψιμο σε ζυμαρικά ή σαν πρόσθετο στο μαγείρεμα.

Ανθότυρο

Μαλακό και κρεμώδες

Το ανθότυρο είναι ελληνικό παραδοσιακό τυρί, το οποίο παρασκευάζεται με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος η κρέμας γάλακτος σε τυρόγαλα πρόβειο η κατσικίσιο. Διατίθεται στην αγορά φρέσκο η αποξηραμένο σε μορφή σφαιρικού η κώλουρου κώνου με χρώμα λευκό έως υπόλευκο, με συμπαγή υφή (χωρίς οπές).


Τσαλαφούτι

Κρεμώδες τυρί

Το κρεμώδες αυτό τυρί με την πλούσια και δροσερή του γεύση χρησιμοποιώντας ως άλλειμα σε σαλάτες και συνδυάζεται υπέροχα με κρεατικά και αλλαντικά ή ακόμα και σε απολαυστικά επιδόρπια.

Κατσικίσιο Τυρί

Κατσικίσια φέτα

Το κατσικίσιο μας τυρί παράγεται αποκλειστικά από 100% κατσικίσιο γάλα από γίδες ελευθέρας βοσκής της περιοχής των Αγράφων. Αυτό είναι και το μυστικό της πλούσιας και πραγματικά ξεχωριστής του γεύσης και ο λόγος που το έχουν αγαπήσει όσοι το έχουν δοκιμάσει. Ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά και μοναδική γεύση έρχεται στο τραπέζι μας με όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας.


Κατσικίσιο Βούτυρο

Από γάλα κορυφής

Το κατσικίσιο βούτυρο είναι μία ουσία που παρασκευάζεται από γάλο κορυφής και χρησιμοποιείται ως άλλειμα καθώς επίσης για μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Το φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο μας με τα απαλά αρώματα και την διακριτή του γεύση θυμίζει παλιά τεχνική και θα σας ταξιδεύσει γευστικά στα παιδικά σας χρόνια.

Γιαούρτι Πρόβειο

Με παραδοσιακή πέτσα

Το πρόβειο παραδοσιακό μας γιαούρτι παρασκευάζεται από φρέσκο πρόβειο γάλα. Το γιαούρτι μας περιέχει πρωτεΐνες υψηλής αξίας, είναι πλούσιο σε θερμίδες και με μεγάλο αριθμό προβιοτικών που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Το παραδοσιακό μας πρόβειο γιαούρτι με την παραδοσιακή του πέτσα και την μοναδική του γεύση συνιστάται για καθημερινή χρήση σε όλα τα τραπέζια.