Ανθότυρο
Μαλακό και κρεμώδες
Το ανθότυρο είναι ελληνικό παραδοσιακό τυρί, το οποίο παρασκευάζεται με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος η κρέμας γάλακτος σε τυρόγαλα πρόβειο η κατσικίσιο. Διατίθεται στην αγορά φρέσκο η αποξηραμένο σε μορφή σφαιρικού η κώλουρου κώνου με χρώμα λευκό έως υπόλευκο, με συμπαγή υφή (χωρίς οπές).
Το φρέσκο Ανθότυρο είναι μαλακό και κρεμώδες ακριβώς ίδιο στην όψη και την υφή με την μυζήθρα. Διακρίνεται από την φρέσκια μυζήθρα ως προς την γεύση. Περιέχει μικρό σχετικά ποσοστό λιπαρών και καταναλώνεται νωπό ως επιτραπέζιο ή σαν υλικό στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική στις παραδοσιακές κουζίνες.
100 γρ ανθότυρο περιέχουν: